viernes, 18 de octubre de 2013

QUÈ ÉS UNA WIKI?

Per poder esbrinar què és una wiki hem de saber que vol dir aquest paraula i la seva definició. Wiki prové del hawaiano wiki wiki que vol dir ràpid. Una Wiki és un lloc web comú i que pot ser editat per diversos usuaris.
Els usuaris de la Wiki poden crear, editar, borrar o modificar el contingut de la pàgina, d'una manera interactiva, fàcil i ràpida. Aquesta facilitat fa que moltes persones puguin utlitzar aquesta eina sense saber grans coneixements informàtics.

Quin ús en podem fer?
-  Podem realitzar publicacions de forma immediata utilitzant només un navegador.
- Podem controlar qui pot accedir a la Wiki i qui pot editar-la. 
-  Hi ha un enregistrament per saber les persones que han modificat la pàgina wiki i en el    
   moment que ho han fet.
- Pujar a la ret i emmagatzemar tot tipus de documents i arxius, així també enllaçar pàgines    
   externes, vídeos, gravacions de veus, presentacions, etc. 

Opinió personal de l'ú d'una Wiki:

 Després de saber per a que serveix aquesta eina i com s'utilitza, penso que el moment de crear-la és el més difícil sens dubte. Com tot començament de qualsevol creació és el més complicat, per tant hem de informar-nos molt bé de com es fa i això pot causar problemes sobretot per la gent que no està acostumada a fer servir l'internet i tot el que això comporta.
Un cop creada la pàgina wiki és molt senzill anar creant, modificant i editant el seu contingut ja que tan sols s'han de seguir uns passos molt fàcils. Aquest vídeo és perfecte per l'aprenentatge bàsic del seu ús: 
                                   

http://www.youtube.com/watch?v=jIgk8v74IZg

Després d'haver creat una wiki i veure el seu funcionament crec que és una molt bona eina per poder compartir informació amb un grup de persones, ja sigui de treball, amistat, hobbie, etc que es tingui en comú.






1 comentario:

  1. A mesura que es va fent servir podríen apareixe més problemes. a vegades volem fer coses que l'eina no permet o no sabem com fer-ho... Però tot això és part de l'aprenentatge.

    ResponderEliminar